« Terug

Producten

Verse Mosselen

Voordat de mosselen bij de consument belanden, ondergaan ze een uitgebreide bewerking. Mosselen moeten, meer dan andere producten, worden behandeld met grote zorg en toewijding. In onze ultra- moderne fabriek hebben wij alle faciliteiten om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Dagelijks worden er verse mosselen opgevist van de verwaterpercelen van Delta Mossel. Al op het schip worden de mosselen, met behulp van een spoelinstallatie, voor de eerste keer schoongespoeld waarna ze over verschillende verwatercontainers worden verdeeld. Nadat de mosselen in deze containers aan wal worden gebracht, volgt een verwaterproces in een speciaal ontworpen geconditioneerde verwaterhal. De mosselen worden zandvrij gemaakt met zuiver Oosterschelde water.

Binnen in de fabriek worden de mosselen verplaatst door middel van watertransport, zodat ze in optimale conditie blijven. Daarna worden ze in een speciale waterkoelinstallatie door gekoeld tot een temperatuur van 2 graden Celcius, wat de houdbaarheid en de smaak bevordert.
Vervolgens worden de mosselen nogmaals nauwkeurig gecheckt door de mensen van Delta Mossel. Perfect schoongemaakt en klaar voor consumptie worden de mosselen verpakt in de traditionele jute zakken of in de ideale lekvrije verpakking. Vanaf dat moment zijn de mosselen klaar voor de verkoop.
Delta Mosselen zijn onderverdeeld naar grootte in vijf categorieën. Deze indeling is als volgt (van klein naar groot):

  • Extra
  • Super
  • Imperial
  • Jumbo
  • Goudmerk

Gegarandeerd de beste prijs/kwaliteit verhouding!

Naast de traditionele jute zak verpakking, beschikt Delta Mossel ook over de lekvrije verpakking. Deze verpakking garandeert een optimale bewaring dankzij een verpakking die de “natuurlijke omgeving” van de mosselen nabootst. Verder heeft de verpakking het voordeel dat het heel stevig is en niet lekt in uw koelkast.

Tip: Deze mosselen zijn zodanig verpakt dat ze zich in een “natuurlijke omgeving” bevinden. Daardoor komt het voor dat ze – precies als in de natuur- een beetje opengaan. De mosselen zijn dan nog perfect levend en kunnen in alle vertrouwen direct worden gekookt en geconsumeerd. Als u de mosselen uit de verpakking neemt en in koud water legt, sluiten ze zich na enige tijd automatisch weer.

Verse Oesters

Meer informatie over de oesters is te vinden onder de kop Delta Ostrea.

Kreeft

Delta Mossel levert ook kreeften.  Deze komen voornamelijk uit Canada.
De kreeften worden wekelijks aangevoerd, en worden dus vers geleverd. De kwaliteit is zeer stabiel en gegarandeerd. Naast de Canadese kreeften bieden we ook de Oosterscheldekreeften aan. Dit betreft een seizoensproduct en is vanaf April tot half Juli te verkrijgen. Deze kreeft heeft een hele bijzondere smaak en wordt door velen daarom ook zeer gewaardeerd. De Oosterscheldekreeft is officieel erkend door de International Ark Commission van Slow Food International.

Nieuwe producten bij Delta Mossel