Gegratineerde Oesters

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 12 verse Zeeuwse oesters
  • 2 tomaten
  • zout, peper
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal)
  • 25 g verse parmezaanse kaas
  • 75 g veldsla

Bereiding
Snijd de oesters één voor één open: houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle schelpen los. Zet de schelpen met oester op de bakplaat.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Klop de slagroom half stijf en schep het basilicum met de citroenrasp en enkele druppels citroensap erdoor. Verdeel de blokjes tomaat over de oesters en schep de room erop. Strooi de parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ca. 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de veldsla over 4 borden of een schaal en zet de oesterschelpen erop.

Wijntip
Bij een pure oester schenk je een zilte, strakdroge wijn. Wordt de oester gegratineerd, dan mag de wijn wat ronder zijn. Pinot Blanc d’Alsace heeft die eigenschap.

Bij ons restaurant Oesterput 14 kunt u eten op een unieke locatie op de oesterputten in Yerseke. Geniet en proef de heerlijke verse streekproducten uit Zeeland. Direct uit de zee op het bord. Voor meer informatie en reserveringen, klikt u hier.

oesterput14.nl

Föhrer Muscheln GmbH maakt deel uit van de Delta Groep en is gevestigd in Duitsland. Het bedrijf is verantwoordelijk voor mosselkweek en visserij op de Duitse Waddenzee. Meer informatie over Föhrer Muscheln vindt u hier.

foehrermuscheln.de

Delta Ostrea is een onderdeel van de Delta Groep. Bij Delta Ostrea kweken wij twee soorten oesters: de Zeeuwse Platte Oester en de Zeeuwse Creusen. Daarnaast hebben wij ook de Fines de Claires in het assortiment. Het handelsmerk van Delta-Ostrea is het verpakken van de oesters en de speciale methodes die worden toegepast bij het kweken waardoor de vorm van de schelp mooi rond blijft. Het gevolg is dat de oesters hierdoor hun groei investeren in het vlees i.p.v. de schelp.

deltaostrea.com