Kwaliteit

Kwaliteit in product en dienstverlening naar de klant is een vanzelfsprekende prioriteit binnen de bedrijfsvoering van Delta Mossel. Daarom heeft Delta een uitgebreid zorgsysteem opgezet, waarin de risico’s voor de veiligheid van de producten zoveel mogelijk worden uitgeschakeld.

Delta Mossel houdt dan ook de volgende zaken sterk in ogenschouw bij het realiseren van dit doel.

  1. Integriteit van het product: Aanduiden van de hoeveelheid in de verpakking, de declaratie van de ingrediënten, de juistheid van het etiket, en het naleven van de Warenwet.
  2. Integriteit van het productieproces: Alle aspecten zoals verwoord bij verantwoord ondernemen en het sociale aspect als werkgever jegens haar personeel is hierbinnen een belangrijk criterium in de bedrijfsvoering. 
  3. Duurzaamheid van de onderneming: Duurzaamheid van de onderneming, maar zeker ook de duurzaamheid van de natuurlijke hulpbronnen waarvan Delta Mossel haar producten betrekt. 
  4. Verpakking en distributie: Het vrijwaren van het product tegen externe invloeden om de kwaliteit te behouden. Het correct afwegen tijdens het inpakken van de hoeveelheden per verpakking volgens e-teken. Onze verpakkingen en etikettering maken het product herkenbaar en traceerbaar. De verpakkingen bevatten een beschermende gasatmosfeer wat een essentieel onderdeel vormt van de conservering.
  5. Productontwikkeling en innovatie: Bij Delta Mossel zijn wij voortdurend op zoek naar innovaties met als doel een efficiënte bedrijfsvoering in de fabriek, minder risico’s op contaminatie van de mosselen en oesters, en verbeterde werkmethoden voor de medewerkers en minder belasting op het milieu. Men moet hierbij tevens denken aan aspecten zoals mosselen en oesters uit duurzame visserij en teelt, energiezuinige, veilige geluidsarme machines, gemakkelijk biologisch afbreekbare desinfectantia, maar ook verregaande afvalscheiding, recyclebaar verpakkingsmateriaal en een veilige arbeidsomgeving.
  6. Voedselveiligheid: Delta Mossel heeft een zorgsysteem met betrekking tot voedselveiligheid volgens het zogenaamde HACCP concept. Op basis van een evaluatie van alle voedselveiligheidsrisico’s die verbonden zijn aan schelpdierverwerking is een zorgsysteem geformuleerd waarmee deze risico’s tot aanvaardbare proporties zijn teruggebracht. Het voedselveiligheidsplan van delta is naast de wettelijke goedkeuring van de overheid gecertificeerd met een specifiek HACCP certificaat.

Delta Mossel is gecertificeerd volgens de criteria van: HACCP, MSC, ISO, IFS, SGS

Delta Mossel groep laat haar producten en omgeving regelmatig risk based analyseren volgens ons analyseplan, dit wordt regelmatig getoetst door de NVWA en tijdens de IFS-certificering.

Bij ons restaurant Oesterput 14 kunt u eten op een unieke locatie op de oesterputten in Yerseke. Geniet en proef de heerlijke verse streekproducten uit Zeeland. Direct uit de zee op het bord. Voor meer informatie en reserveringen, klikt u hier.

oesterput14.nl

Föhrer Muscheln GmbH maakt deel uit van de Delta Groep en is gevestigd in Duitsland. Het bedrijf is verantwoordelijk voor mosselkweek en visserij op de Duitse Waddenzee. Meer informatie over Föhrer Muscheln vindt u hier.

foehrermuscheln.de

Delta Ostrea is een onderdeel van de Delta Groep. Bij Delta Ostrea kweken wij twee soorten oesters: de Zeeuwse Platte Oester en de Zeeuwse Creusen. Daarnaast hebben wij ook de Fines de Claires in het assortiment. Het handelsmerk van Delta-Ostrea is het verpakken van de oesters en de speciale methodes die worden toegepast bij het kweken waardoor de vorm van de schelp mooi rond blijft. Het gevolg is dat de oesters hierdoor hun groei investeren in het vlees i.p.v. de schelp.

deltaostrea.com