Gekookte Kreeft

Ingrediënten:

  • 2 kreeftjes ca 500 gram
  • 1 klein blikje zalm
  • 1 ons gekookte garnalen (middelmaat)
  • 1 zakje Hollandaise Saus
  • 1 glas witte wijn (zoet)
  • 1 bosje verse dille
  • 1 bosje peterselie
  • citroen sap
  • peper & zout

Bereiding:
Neem je allergrootste pan en vul hem voor 3/4 met water, doe daar ca. 1 el citroensap bij en breng dit aan de kook. Als het water goed kookt de kreeft erin doen en op hoog vuur houden tot het weer goed kookt. Vervolgens het vuur temperen en ca. 20-25 min. door laten koken.

Intussen de helft van het zakje saus oplossen in ca 150 cc water. Het blikje zalm openen uit laten lekken en toevoegen zonder “graten” (koud ). Dan het glas wijn (100 cc) toevoegen, een ruime theelepel citroensap en na goed mengen langzaam opwarmen.

Net niet laten koken, blijven roeren.

3/4 de van de dille fijn snijden (niet te fijn) en toevoegen vervolgens de garnalen ook toevoegen.

Nu naar smaak peper en zout toevoegen. Als het geheel weer warm is afzetten. Intussen is de kreeft ook gaar en handelbaar (iets afgekoeld). Exact over het midden door snijden (zagen) en de kieuwholte schoon maken.(voorin bij de kop) De twee helften in een oven/microgolfoven schaal draperen met de holtes naar boven. Die opvullen met de saus, mag best ruim overgieten.

Opmaken met de resten dille en de peterselie en bij voorkeur even (2-4 min) opwarmen in de microgolfoven of in een oven van 150 graden.

Bij ons restaurant Oesterput 14 kunt u eten op een unieke locatie op de oesterputten in Yerseke. Geniet en proef de heerlijke verse streekproducten uit Zeeland. Direct uit de zee op het bord. Voor meer informatie en reserveringen, klikt u hier.

oesterput14.nl

Föhrer Muscheln GmbH maakt deel uit van de Delta Groep en is gevestigd in Duitsland. Het bedrijf is verantwoordelijk voor mosselkweek en visserij op de Duitse Waddenzee. Meer informatie over Föhrer Muscheln vindt u hier.

foehrermuscheln.de

Delta Ostrea is een onderdeel van de Delta Groep. Bij Delta Ostrea kweken wij twee soorten oesters: de Zeeuwse Platte Oester en de Zeeuwse Creusen. Daarnaast hebben wij ook de Fines de Claires in het assortiment. Het handelsmerk van Delta-Ostrea is het verpakken van de oesters en de speciale methodes die worden toegepast bij het kweken waardoor de vorm van de schelp mooi rond blijft. Het gevolg is dat de oesters hierdoor hun groei investeren in het vlees i.p.v. de schelp.

deltaostrea.com