Mosselen (basisrecept)

Ingrediënten:

  • 4 kilo mosselen (reken namelijk ongeveer 1 kilo per persoon)
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 in ringen gesneden preien
  • peper uit de molen
  • 1 in plakken gesneden wortel
  • Een paar takjes selder
  • een scheut droge witte wijn (Muscadet), bier of water

Bereiding:
Het meest gegeten mosselgerecht ziet er als volgt uit. In een pan worden de mosselen samen met de groente gekookt. Neem hiervoor een zo dun mogelijke pan en gebruik de grootste hittebron van uw kooktoestel. Gebruik een grote pan en vul deze tot de helft. Leg de groentes onderin de pan en daarop de mosselen. Strooi er peper over , de deksel op de pan en als het kokende vocht opkomt even het deksel oplichten (dat is wel drie keer nodig zijn). Als alle mosselschelpen openstaan, zijn de mosselen klaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Eventueel dichtgebleven schelpen verwijderen en de maaltijd is gereed. De pan hoeft niet afgesloten te worden. Tijdens het eten van de mosselmaaltijd verdient het aanbeveling de pan of en toe om te schudden, zodat de mosselen door het kookvocht lekker sappig blijven. !!! Het is belangrijk dat het kookproces snel verloopt.

Een sterke hittebron is dus noodzaak. Een pan met een dunne bodem zorgt er ook voor dat de inhoud van de pan snel op temperatuur komt. Als alternatief kunt u de pan met een bodempje wijn, bier of water eerst verhitten om vervolgens de groentes en de mosselen toe te voegen.

Bij ons restaurant Oesterput 14 kunt u eten op een unieke locatie op de oesterputten in Yerseke. Geniet en proef de heerlijke verse streekproducten uit Zeeland. Direct uit de zee op het bord. Voor meer informatie en reserveringen, klikt u hier.

oesterput14.nl

Föhrer Muscheln GmbH maakt deel uit van de Delta Groep en is gevestigd in Duitsland. Het bedrijf is verantwoordelijk voor mosselkweek en visserij op de Duitse Waddenzee. Meer informatie over Föhrer Muscheln vindt u hier.

foehrermuscheln.de

Delta Ostrea is een onderdeel van de Delta Groep. Bij Delta Ostrea kweken wij twee soorten oesters: de Zeeuwse Platte Oester en de Zeeuwse Creusen. Daarnaast hebben wij ook de Fines de Claires in het assortiment. Het handelsmerk van Delta-Ostrea is het verpakken van de oesters en de speciale methodes die worden toegepast bij het kweken waardoor de vorm van de schelp mooi rond blijft. Het gevolg is dat de oesters hierdoor hun groei investeren in het vlees i.p.v. de schelp.

deltaostrea.com