Mosselen met Noilly Prat

Voor 4-5 personen

Ingrediënten:

2 kg mosselen
3 tomaten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
1 stengel bleekselderij
2 dl olijfolie
1 tl saffraan
1 el tomatenpuree
1 dl Noilly Prat
Zout en peper

Voeg eventueel wat stokbrood toe voor bij het gerecht om te dippen.

Bereidingswijze:
Spoel de mosselen.
Snijd de tomaten in 4-en.
Hak de sjalotten, knoflook, chilipeper en bleekselderij grof.
Verhit 1 dl olijfolie en fruit daarin tomaten, sjalot, knoflook, chilipeper bleekselderij, saffraan en tomatenpuree aan.
Blus af met Noilly Prat en voeg de mosselen toe. Schep goed om. Zet het vuur hoog, doe de deksel op de pan en schep regelmatig om tot alle mosselen open zijn.
Giet af door een zeef en vang het kookvocht op. Laat de mosselen afkoelen.
Doe het vocht terug in de pan en laat inkoken tot de helft.

Bij ons restaurant Oesterput 14 kunt u eten op een unieke locatie op de oesterputten in Yerseke. Geniet en proef de heerlijke verse streekproducten uit Zeeland. Direct uit de zee op het bord. Voor meer informatie en reserveringen, klikt u hier.

oesterput14.nl

Föhrer Muscheln GmbH maakt deel uit van de Delta Groep en is gevestigd in Duitsland. Het bedrijf is verantwoordelijk voor mosselkweek en visserij op de Duitse Waddenzee. Meer informatie over Föhrer Muscheln vindt u hier.

foehrermuscheln.de

Delta Ostrea is een onderdeel van de Delta Groep. Bij Delta Ostrea kweken wij twee soorten oesters: de Zeeuwse Platte Oester en de Zeeuwse Creusen. Daarnaast hebben wij ook de Fines de Claires in het assortiment. Het handelsmerk van Delta-Ostrea is het verpakken van de oesters en de speciale methodes die worden toegepast bij het kweken waardoor de vorm van de schelp mooi rond blijft. Het gevolg is dat de oesters hierdoor hun groei investeren in het vlees i.p.v. de schelp.

deltaostrea.com